Krone

Nøkkelen til sterkere tenner hos tannlege i Oslo

En krone fungerer som en beskyttende hette for en skadet tann, og er ideell når skaden er for omfattende til å repareres med en tradisjonell fylling. For å lage en krone, må det som er igjen av tannstrukturen slipes og formes. Etter å ha tatt et nøye avtrykk, plasseres en midlertidig krone på tannen mens den permanente kronen lages for å passe dine naturlige tenner i farge og form.

Hos oss på Tannlegesenteret har vi tannteknikker lab – Team Tech – på huset, noe som både gjør behandlingen kortreist og bærekraftig.

Framstillingsprosessen

Å lage en krone er en detaljert og teknisk prosess som krever ekspertise både fra tannlegen og tannteknikeren. Derfor reflekteres den høye kvaliteten og varigheten av en krone i dens kostnad. Men resultatet? En nesten usynlig restaurering som gjenoppretter både tannens funksjon og estetikk.

figur I figur II figur III figur IV

Materialvalg for kroner

Ved Tannlegesenteret i Oslo får du ulike materialalternativer for din krone, hvert med sine unike egenskaper:

  • Helkeramiske kroner: Disse kronene tilbyr topp estetiske resultater og er ideelle for fremre tannområder hvor et vakkert smil er prioritert. Med moderne keramiske materialer er disse kronene nå også robuste nok for tenner som utsettes for større tyggetrykk.
  • Metallkeramiske kroner: En klassiker innen tannrestaurering, disse kronene har en sterk metallkjerne dekket av keramikk, og kombinerer styrke med estetikk.

Levetid og vedlikehold

En velutført krone fra Tannlegesenteret i Oslo er designet for å vare i mange år, men som med alle dentalrestaureringer, kan levetiden påvirkes av flere faktorer som belastning, munnhygiene og tilstedeværelsen av underliggende tannsykdommer. God oral hygiene og regelmessige kontroller er nøkkelen til å maksimere levetiden til din krone.

Vedlikeholdstips

For å sikre at din krone forblir i topp stand, anbefaler vi ved Tannlegesenteret i Oslo følgende:

  • Tannbørsting: Bruk tannbørsten skånsomt, spesielt rundt tannkjøttskanten for å forhindre tilbaketrekking og skade.
  • Mellomromsrengjøring: Bruk tanntråd eller mellomromsbørster daglig for å holde området rundt kronen rent og fritt for plakk.
  • Fluorskylling: Regelmessig bruk av fluorholdige munnskyll kan bidra til å styrke tennene og forebygge karies ved kronens kant.

 


1. Bruke tannbørste nøye, men skånsomt i tannkjøttskanten slik at tannkjøttet ikke skades og trekker seg tilbake. En slitt tannbørste er lite effektiv. Bytt derfor børsten når busten spriker.
.

2. Gjøre rent mellom tennene minst en gang per dag. Dersom tennene står tett, vil tanntråd være et effektivt hjelpemiddel. Ved større mellomrom mellom tennene, vil tannstikker eller mellomromsbørster egne seg best. Mellomromsbørster kommer i ulike størrelser og brukes på tilsvarende måte som tannstikker.

3. Skylle regelmessig med fluor for å unngå karies i kronekanten. Fluor styrker tennene og er derfor viktig for å forebygge karies.

Kontakt oss ved Tannlegesenteret i Oslo

Hos Tannlegesenteret i Oslo finner du en kombinasjon av avansert teknologi med dyktige tannleger som har et sterkt fokus på sine pasienter. Enten det er en enkel krone eller en mer kompleks tannrestaurering, er målet vårt å gi deg en behandling som ikke bare ser naturlig ut, men som også har lang levetid. Tannlegesenteret klar til å hjelpe deg med å oppnå det smilet du fortjener. Kontakt oss i dag for mer informasjon.