Invisalign

Usynlig tannregulering – Invisalign 

En usynlig tannregulering er en moderne og diskret løsning for de som ønsker å justere tennene sine uten å bruke den tradisjonelle metallreguleringen. Den er spesielt fordelaktig for voksne og eldre ungdommer som ikke ønsker at reguleringen skal synes, men som likevel vil oppnå samme resultat som med en synlig tannregulering.  

Hos Tannlegesenteret tilbyr vi blant annet Invisalign, en nesten usynlig tannregulering, som du enkelt kan ta av og på. Passende for deg som vil unngå ulempene med en fast tannregulering. 

Invisalign – nesten usynlig tannregulering 

Invisalign er en diskret metode for å korrigere og justere tennenes posisjon. I motsetning til tradisjonelle tannreguleringer med metalltråder og fester, bruker Invisalign en serie gjennomsiktige, plastskinner som er skreddersydde for hver pasient. Disse skinnene, også kjent som aligners, er avtagbare og nesten usynlige når de bæres, noe som gjør dem til et populært valg for voksne og ungdommer som ønsker en mindre merkbar behandlingsmetode. 

Slik fungerer det 

Hver sett med Invisalign-skinner er designet for å bli brukt i omtrent to uker før de byttes ut med neste sett i serien. Hver skinne flytter tennene litt nærmere ønsket sluttresultat. Pasienten må ha på skinnene i 20-22 timer per dag for å oppnå best mulig resultat. De kan tas ut når man spiser, drikker noe annet enn vann, samt ved tannbørsting og bruk av tanntråd, noe som letter vedlikeholdet av god munnhygiene under behandlingen. 

Steg-for-steg 

  • Konsultasjon og planlegging: En innledende konsultasjon hvor behov og ønsker diskuteres, etterfulgt av skanning av tennene for å lage en skreddersydd behandlingsplan. 
  • Produksjon av skinner: Basert på skanningsresultatene produseres en serie skreddersydde skinner som gradvis flytter tennene til ønsket posisjon. 
  • Bruk av skinner: Når du mottar skinnene dine, vil tannlegen feste små diskrete plastfester på noen av tennene dine, som er ment å gi skinnene et bedre grep. Pasienten bærer deretter skinnene daglig og bytter til et nytt sett annen hver uke eller etter tannlegens anvisninger. 
  • Regelmessige oppfølginger: Regelmessige besøk hos tannlegen for å følge opp fremgangen og motta nye skinner. 
  • Etter behandlingen: Bruk av en retainer for å sikre at tennene beholder sin nye posisjon. 

Behandlingstid 

Behandlingstiden varierer avhengig av kompleksiteten i hvert enkelt tilfelle, men mange behandlinger er ferdige innen 6 til 18 måneder. Regelmessige oppfølginger med en tannlege er nødvendig for å sikre fremgang og for å gjøre justeringer i behandlingsplanen ved behov. 

Fordelene med Invisalign 

Fordelene sammenlignet med tradisjonelle tannreguleringer ligger ikke bare i det visuelle, men også i komforten. Skinnene er laget av glatte plastmaterialer som ikke irriterer munnen like mye som metall. Dessuten kan Invisalign behandle et bredt spekter av ulike tannproblemer; inkludert trangstilling, mellomrom og ulike typer bittproblemer.  

Noen flere fordeler:

  • Nesten usynlig 
  • Avtagbar, noe som forenkler både spising og tannrengjøring 
  • Reduserer risikoen for tannkjøttproblemer og karies sammenlignet med tradisjonelle tannreguleringer 
  • Skreddersydd for en behagelig passform 
  • Effektiv for et bredt utvalg av tannjusteringer 

Usynlig tannregulering hos Tannlegesenteret  

Å velge Invisalign for å forbedre smil og tannhelse er en investering i både tennene dine og ditt velvære. Med Invisalign kan du fortsette å leve livet ditt uten de begrensningene som ofte er assosiert med tradisjonelle tannreguleringer.  

Kontakt oss i dag for å se om Invisalign er et passende behandlingsalternativ for deg, for å justere tennene dine og oppnå et smil du kan være stolt av.