Forfatter: inmagasinet.no Publisert: 08.11.22

Tannlegesenteret, et kompetansesenter innen tannhelse

Her har vi gjengitt en artikkel som stod om oss i inmagasinet.no

Tannlegesenteret holder til på Tåsen og tilbyr et helhetlig tilbud innen tannhelsetjeneste. Her finner du både allmennpraktiserende tannleger og tannleger fra alle spesialiseringer samlet under samme tak. Dette gjør det praktisk og trygt for deg som pasient.

Tannlegesenteret ble etablert i 1974, og holder til i Bergrådveien på Tåsen. Klinikken er fordelt over to etasjer, og har moderne behandlingsrom, operasjonsstuer og digitalt røntgen.

Klinikken har vært her siden 1974, men da kun i andre etasje. I 1984/85 overtok vi også første etasje, og lokalene fikk sin nåværende form. I dag har vi tannleger fra alle spesialisinger samlet under samme tak, og vi ønsker å være et «fullservice» tannlegesenter.

Daglig leder Wenche Hagaløkken

Her får du med andre ord hjelp med alt fra rutinebehandlinger til tannerstatninger, implantater, tannkjøttsykdommer, kirurgi, tannregulering, rotfyllinger og andre munn-hulesykdommer. Dette gjør det enkelt for pasientene, som dermed kan forholde seg til et senter hvor hele tannhelseteamet er representert med alt sitt fagpersonell. Samtidig bidrar dette til at de ansatte kan utveksle erfaringer og faglig informasjon, til beste for den enkelte pasient.

– Det å ha så mange spesialister samlet under et tak, er en stor fordel for oss som jobber her. Er det en vanskelig problemstilling er det lav terskel for å hente inn en spesialist, slik at det er fire øyne som ser istedenfor to. Allmenntannlegene utfører årlige kontroller og ordinære tannbehandlinger. Trenger pasienten en komplisert rotfylling eller må operere ut en visdomstann, har vi både rotfyllingsekspert og kirurg her, sier Anne Lise Helsingen, tannlege og spesialist i periodonti.

Pasientene trenger ikke henvisning for å få time hos en av spesialistene ved Tannlegesenteret.
– Vi har i mer enn 30 år jobbet med implantater som erstatning for tapte tenner. Vi har for tiden 6 erfarne tannleger med spesialkompetanse innen implantatprotetikk og 2 kirurger med lang erfaring innen dette fagområdet. I samme lokaler ligger Team Tech, som er et tanntekniske laboratorium der det fremstilles kroner og broer. Team-Tech er også et spesiallaboratorium for implantatprotetikk. Samlokaliseringen gjør at vi har gjensidig nytte av hverandre. Trenger en pasient en krone eller en bro så kan tannteknikeren komme for å se på farge eller form. Dette er med på å gi korte leveringstider og mulighet for individuell utforming av arbeidene.

Narkose mot tannlegeskrekk

Det er nok ikke så rent få som lider av tannlegeskrekk og som gruer seg for å gå til tannlegen. Ved Tannlegesenteret har de helt siden 70-tallet hatt et tilbud om narkose, til de som lider av tannlegeskrekk.
– Vi har lang erfaring med denne type behandling, og har både anestesilege og sykepleier tilknyttet klinikken. I tillegg kan vi tilby intravenøs sedasjon eller beroligende tabletter som alternativer til narkose. Klinikken har tre operasjonsrom med tilhørende oppvåkningsrom, som brukes etter narkosebehandling eller etter større kirugiske inngrep.

Økt kapasitet av allmenntannleger og ny reguleringstannlege

Tannlegesenteret har åpent 08:00 – 19:00 alle virkedager, slik at det skal være enkelt å tilpasse tannlegetimen i forhold til jobb. De har dessuten økt kapasiteten med to nye allmenntannleger, og har du behov for akutt hjelp er de alltid behjelpelige med det. I september vil det i tillegg begynne en ny reguleringstannlege som trapper opp til hel stilling i løpet av året. Med mindre du er henvist til klinikken for spesielle behandlinger, vil en av deres allmenntannleger være din kontaktperson. Tannlegen til vurdere ditt behandlingsbehov, og i samarbeid med deg legge en behandlingsplan med kostnadsoversikt. Hele klinikken opererer med samme prisliste og de er opptatt av å forklare hva og hvorfor de gjør ting. Dette gjør det hele oversiktlig for deg som pasient.


– I tillegg til å utføre nødvendige behandlinger, er det også vår oppgave å hjelpe pasientene til en bedre tannhelse. Vi forklarer derfor alltid hva vi gjør, og hvorfor. Vi bestreber oss på å levere kvalitet på det vi utfører, etter gjeldende faglige og etiske retningslinjer. Samtidig holder vi oss faglig oppdaterte gjennom eksterne og interne kurs. Vi anbefaler alle å gå til tannlegen en gang i året, det er ikke sikkert at det blir billigere av å vente. Hvis behandlingsbehovet akkumuleres opp over lang tid, vil behandlingen kunne bli mer omfattende og kostnadskrevende.


Med gratis parkering rett utenfor døren, kort vei til t-banestasjonen på Tåsen og Ringveien med hyppige bussavganger er det enkelt å komme seg til Tannlegesenteret. For de som er bevegelseshemmede har de også et behandlingsrom i første etasje.