Tannkjøttsykdom, den nye folkesykdommen

Blør tannkjøttet ditt når du pusser tenner eller bruker tannstikker? Da kan det hende du har tannkjøttsykdom. Ved Tannlegesenteret AS har de kompetansen som skal til for å behandle problemet.

header%26nbsp%3btannlegesenteret

Kanskje så mye som 50 % av den norske befolkningen har en grad av kronisk marginal periodontitt, sier Wenche Hagaløkken ved Tannlegesenteret på Tåsen.
– Hos oss på Tannlegesenteret AS jobber Anne Lise Helsingen. Hun er tannlegespesialist i periodonti og har lang erfaring med å behandle sykdommen, sier Hagaløkken.
– De første tegn på infeksjon er gjerne lett blødning og rødt tannkjøtt. Av og til kan også tennene ha flyttet litt på seg, man kan få dårlig smak i munnen, dårlig ånde og ved mer alvorlig sykdom, tannløsning, sier Helsingen.
Opplever du noen av de nevnte symptomer, bør du oppsøke tannlege eller tannpleier.

Kan forebygges

Det er i stor grad mulig å forebygge sykdommen gjennom å holde bakteriebelegg og tannstein borte. Det er viktig å bruke små mellomromsbørster, tannstikkere eller tanntråd i tillegg til tannbørsten.
– Dette gis det grundig opplæring i, sier Helsingen.
Dersom bakteriebelegget først er kommet ned under tannkjøttet utvikles en betennelse i tannens fiberfeste. Målet for behandlingen er å oppnå infeksjonskontroll slik at festetapet stanses eller forsinkes.

header%26nbsp%3btannlegesenteret2

Topp: Wenche Hagaløkken er daglig leder ved Tannlegesenteret. | Bunn: Anne Lise Helsingen er tannlege og spesialist i periodonti.

Rett til refusjon

– Hver enkelt behandling vil bli lagt opp etter sykdommens aggressivitet og hvor langt fremskreden den er. Ikke sjelden benyttes mikrobiologisk diagnostikk og antibiotika. Av og til vil kirurgiske inngrep måtte gjøres for å få sykdommen under kontroll, sier Helsingen, som legger til:
– Om tenner ikke lar seg redde, har vi et team med dyktige tannleger og spesialister som bidrar i videre behandling med å erstatte tapte tenner. Her kan det være aktuelt med enkle avtakbare proteser, faste broerstatninger på naturlige tenner eller innsetting av implantater.
Behandling av sykdommen kronisk marginal periodontitt vil etter gjeldende regelverk gi rett til refusjon fra Helfo. Det gis også refusjon for å erstatte tapte tenner etter spesielle regler.

FAKTA: Tannlegesenteret

Adresse: Bergrådveien 13, 0873 Oslo
Telefon: 23 26 51 00
Mail: post@tannlegesenteret.no
Web: www.tannlegesenteret.no

Tekst: Ketil Blom | Foto: Mona Gullstein & Tannlegesenteret AS

Bestill din neste time hos oss

Informasjon


Har du vært kunde tidligere?

JaNei

Når ønsker du time?

Ønsket dag:

Ønsket tid:

Velg ønsket behandler:

Hvorfor ønsker du time?

Undersøkelse og tannrensTannrensVurdering av tannsett og kostnadEstetisk tannbehandlingBlekingSkifte ut gamle fyllinger med hviteTannbehandlingsskrekkTrekke tannSmerter/hevelseProblemer med visdomstannUlykke/traumeMangler en eller flere tennerImplantatbehandlingRotfyllingTannkjøttsykdomAnnet - Vennligst skriv årsak her


Logo
© 2022 | Webløsning levert av Plan Media
opp

opp